Bemutatkozás

doktorjelölt, pszichológus, trénerNISTOR KATALIN doktorjelölt, pszichológus, okleveles stressz tréner (WÉK Facilitátor) vagyok.
FŐ CÉLOM AZ EGÉSZSÉGES MUNKAHELYEK ALAPELVÉNEK A GYAKORLATBA ÜLTETÉSE.
Több mint öt éve foglalkozom tudományos szinten a munkahelyi stresszel, ezen belül is a munkahelyi pszichoszociális kockázatértékeléssel és a kockázatcsökkentés lehetőségeivel.
Kutató munkámat a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetben végzem, az ORSZÁGOS MUNKAHELYI STRESSZFELMÉRÉS keretében.
KUTATÁSI TERÜLETEIM:
• Munkahelyi pszichoszociális kockázatértékelés és a kockázatcsökkentés lehetőségei
• Ehhez kapcsolódóan a COPSOQ II (A Koppenhágai Kérdőív a Munkahelyi Pszichoszociális Tényezőkről II) kérdőív hazai adaptációját végeztem el. A kérdőív a munkahelyi pszichoszociális kockázatok és egyes egészségi állapot mutatók komplex feltárását célozza.
• Munkahelyi stressz és az egészségi állapot összefüggéseinek vizsgálata
Az általam adaptált és validált COPSOQ II pszichoszociális kockázatértékelő kérdőív 2014 februárjától a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága által hivatalosan is ajánlott kockázatékelési mérőeszköze. A kérdőív a Nemzeti Munkaügyi Hivatal pályázati támogatásával valósult meg.
KUTATÓCSOPORT TAGSÁG:2011- től jelenleg is a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézet három kutatócsoportjának vagyok a tagja:
• Munkahelyi Stressz Kutatócsoport valamint
• Pszichoszociális Stressz Kutatócsoport továbbá az
• Orvosi kommunikáció munkacsoport
GYÓGYiTÁS:
Tíz éve vagyok gyakorló pszichológus. A Tündérhegyi Pszichoterápiás szakképzésem részeként felnőtt pszichoterápiákat vezetek (rövid dinamikus, illetve szupportív), valamint folyamatos szupervízióban veszek részt.

SZAKTERÜLETEK:
Stressz és stresszkezelés, munkahelyi stressz és párkapcsolati stressz kezelése,pszichoszomatikus megbetegedések, kiégés, alvászavar, szorongásos megbetegedések

OKTATÁS:
A SEMMELWIS EGYETEM ÁOK ORVOSI KOMMUNIKÁCIÓ MUNKACSOPORTJÁNAK négy éve vagyok aktív tagja.Orvosi kommunikáció gyakorlatot oktatok orvostanhallgatóknak. Továbbá Stresszkezelés Elmélete és gyakorlata tárgyat is oktattam.

Az utóbbi tíz évben felkért előadóként számos ELŐADÁST ÉS STRESSZKEZELŐ TRÉNINGEKET tartottam és tartok folyamatosan a veszélyeztetett munkakörben dolgozó célcsoportok számára. 2004-ben végeztem a Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia szakán. Megyei pszichológus szakértőként kezdtem a pályámat, majd tanársegédként dolgoztam a Szent István Egyetem Egészségtudományi Karán. Oktatási és tréneri munkámon túl aktuálisan pszichoterápiás szakképzésben veszek részt.